keskiviikko 1. helmikuuta 2017

CPR has landed!

Talviseminaarin alkuun ei ole enää kuin hetken hujaus!

Seminaarin luennoija Claus-Peter Röh saapui tänään Suomeen ja tässä illalla ollaan pidetty pientä palaveria ja hiottu seminaarisuunnitelmia porukalla. Sepä ei olekaan ollut ollenkaan tylsää puurtamista!

Claus-Peter Röh, Helena Sandell
ja seminaarisuunnitelmat.

Olen vaikuttunut Claus-Peterin otteesta. Hän osaa muotoilla syvälliset ajatukset niin että niistä saa otteen. Yhteys käytännölliseen ja konkreettiseen elämään on läsnä vaikka puhutaan – no juuri siitä – kasvatuksen henkisestä ulottuvuudesta. Odotukseni viikonlopun seminaarista ovat huipussaan!

Viikonlopun seminaari ei muuten ole pelkkää kuuntelua. Tarkoituksena on, että osallistujat laittavat ajattelunsa liikkeelle, ehkä provosoituvat hiukan, ihmettelevät enemmän. Ei vain vastaanoteta vaan tuotetaan myös itse! Keskustelu- eli näkökulmaryhmissä on tavoitteena pinnistää ja löytää uusia kysymyksiä ja kiteytyksiä – jännittävää nähdä mihin saakka CPR:n elvyttävistä luennosta päästäänkään?

Tämä on nimittäin niin hauska sanaleikki, että on pakko jakaa. Olen kaikkiin seminaarisuunnitelmiin lyhentänyt Claus-Peterin CPR:ksi tajuamatta että sehän on lyhenne elvyttämiselle tuolla ameriikoissa. Elpymista on osoittanut jo steinerkoululiikkeen innokkuus osallistua yhteiseen seminaariin! Nyt on karvan verran alle kolmesataa nimeä osalistujalistassa. Tässä on nyt kyllä asetettu vastaisuudeksi osallistujamäärätavoitteet ihan uudelle tasolle.

CPR really works!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti