maanantai 12. joulukuuta 2016

Näkökulmaryhmien vetäjät



Talviseminaarin NÄKÖKULMARYHMIÄ on luotsaamassa komea joukko. Ryhmissä lähestytään keskustellen seminaarin luentojen sisältöjä ryhmän omasta näkökulmasta käsin. Valitse ryhmä jo ilmoittautuessasi! Tässä lyhyet esittelyt ryhmien vetäjistä. Näkökulmaryhmissä työskennellään seminaarissa lauantaina ja sunnuntaina, 4. ja 5.2.2017, klo 12–13. 


Vetäjät luovat puitteet,
mutta osallistujat muovaavat sisällön!




Pienen lapsen kasvatus

Erika Kihlman
Varhaiskasvattaja Snellman-korkeakoulusta. Työskentelee Ruotsinkielisen osa aikaisen varhaiskasvattajakoulutuksen vastaavana opettajana Snellman-korkeakoulussa. Opiskelee työn ohessa Kasvatustieteen maisteriksi Rudolf Steiner University Collegessa Norjassa. Kolmen lapsen steineräiti. Kahden alle kouluikäisten lapsen mummo. Erika harrastaa purjehtimista, ikonimaalausta, lukemista ja kädentöitä.

Koulutulokkaan ikävaihe

Kirsi Perttola-Ylinampa
Steinerkoulun luokanopettaja, psykologian opettaja ja puheterapeutti Oulun steinerkoulussa; hoitaa tällä hetkellä rehtorin tehtäviä ja opettaa psykologiaa. Steinerpedagogisen koulutuksen suunnittelija ja opettaja Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopistossa sekä vieraileva opettaja Snellman-korkeakoulussa. Kirsi on myös steineräiti ja -mummi. Kiinnostunut ihmisistä ja maailman ilmiöistä, harrastaa käsitöitä, lukemista ja kaikenlaista kulttuuria sekä mökkeilyä ja matkustelua.


Sakari

n. 9-vuotiaan kriisi

Sakari Sannamo
Pitkä työura luokanopettajan Tampereen Steiner-koulussa. Sakari on toiminut myös Pirkanmaan antroposofit ry:n johtokunnan jäsenenä useita vuosia.

Mikko Laulainen
Steinerkoulun luokanopettaja Helsingin Rudolf Steiner -koulussa. On mukana Steinerforum ry:ssä järjestämässä täydennyskoulutuksia. Mikko on steinervanhempi ja kuuluu Vantaan seudun steinerkoulun johtokuntaan. Suuri osa vapaa-ajasta kuluu pesäpalloharrastuksen parissa.




Murkut ja teinit

Mirka Heikkapelto
Seitsemännen luokan opettaja ja yläluokkien liikunnanopettaja Oulun steinerkoulussa sekä fysioterapeutti aikaisemmalta ammatiltaan. Steinerkoulua käyvät omat lapset. Mirka harrastaa ulkoilua, retkeilyä, mökkipuuhastelua ja matkustelua mahdollisuuksien mukaan.

Kati Heikkilä-Huhta
Biologi, aineope, ympäristökasvattaja, steinuäiti ja mummeli. Oulun steinerkoulun yläluokkalaisten ope, joiden kanssa opiskelee ja ihmettelee biologiaa, maantiedettä, terveystietoa ja tanssia. Joskus myös uskontoa. Steinerkasvatuksen liiton johtokunnassa varajäsen. Vieraileva opettaja Snellman-korkeakoulussa. Harrastaa luontoilua, tanssimista, tanssillista naisvoimistelua ja uutena hyggeilyä - kiitos ACTS -Erasmus-projektin kurssiystävien.

Dialogi lukiossa

Eeva Raunela
Äidinkielen ja kirjallisuuden opettaja Lappeenrannan steinerkoulussa, äidinkielen ja tutkimuksen lehtori Snellman-korkeakoulussa ja tohtoriopiskelija Itä-Suomen yliopistossa. Kiinnostunut dialogisesta opettamisesta ja kielitietoisuuden kehittymisestä sekä lukion uudistamisesta luovan ajattelun näkökulmasta. Vapaa-aikanaan Eeva kirjoittaa väitöskirjaa ja yrittää saada ikuisuusprojektinsa, pihasaunan, rakennettua.

Aikuisen itsekasvatus

Laura Aarnio-Friman
Luokanopetta (Mikaelskolan) Tammisaaressa, kuvaamataidon aineenopettaja (luokilla 1-9), vieraileva opettaja Snellman-korkeakoulussa. Hengentieteellisen korkeakoulun vastuuhenkilö Tammisaaressa. Kolmen aikuisen lapsen äiti. Lauran sydäntä lähellä ovat metsälenkit koiran kanssa, saaristo ja mehiläiset. 

Ryhmän toinen vetäjä on Anna Luotonen, eurytmisti, Mikaelskolan.

Elämäkertatyöskentely itsetuntemuksen ja kasvatuksen näkökulmasta

Leena Westergren
Suomen antroposofisen maaseuran pääsihteeri. Steinerlastentarhan/-päiväkodin perustajajäsen Suomessa, Ruotsissa ja Saksassa sekä steinerkoulun perustajajäsen Ruotsissa. Vuodesta 1994 yksityisvastaanotto käsittäen perheneuvonnan, elämänkertatyöskentelyn, kasvatuskysymyksiä ja Presselhieronnan. Leenalla on kaksi lasta ja seitsemän lastenlasta.

Vapauden filosofia

Jarno Paalasmaa
Kasvatusvaikuttaja, opettaja ja kirjailija. Väitöskirjatutkija Tampereen yliopistossa, historian ja yhteiskuntaopin opettaja Vantaan seudun steinerkoulussa sekä kahden pienen lapsen isä. Jarnon uusin teos ‘Maailman parhaat kasvatusajatukset’ (Into-kustannus 2016) esittelee kasvatuksen historian parhaat oivallukset.

Kirjallisuusryhmä

Outi Rousu
Eurytmianopettaja ja yläluokkien vuosirehtori Vantaan seudun steinerkoulussa. Toimii aktiivisesti Steinerkasvatuksen liitossa ja Antroposofisessa liitossa, sekä Steinerforumissa ja Aurinko-ryhmässä. Erityisinä kiinnostuksen kohteina mm. steinerkoulujen eurooppalainen portfoliosertifikaatti EPC, Restoratiivinen koulu, steinerkoulujen Erasmus+projekti, steinerpedagogiikan laatutyö, pohjoismainen antroposofinen yhteistyö sekä Steinerin ja steinerpedagogiset kirjat/käännösprojektit. Outi on mukana ideoimassa ja kehittämässä koulueurytmistien “Koko keho koodaa”-projektia.

Sinikka Lukkarila
Liikunnanopettaja, Bothmer-voimistelun opettaja. Työskennellyt liikunnan ja terveystiedon opettajana Vantaan seudun steinerkoulussa vuodesta 1995. Sitä ennen toiminut Oulun steinerkoulussa luokanopettajana sekä liikunnanopettajana. Ollut perustamassa Oulun steinerkoulua. Sinikka on ollut mukana aloittamassa Bothmer-voimistelun säännöllistä kurssitoimintaa Suomessa sekä ollut perustamassa Kansainvälisen Bothmervoimisteluliiton (BMI) Suomen osastoa.


Steinerkoulun ja antroposofian suhde

Helena Sandell
Luokanopettaja (Rudolf Steiner Skolan i Helsingfors). Valittiin juuri uudeksi Steinerkasvatuksen liiton puheenjohtajaksi seuraavalle nelivuotiskaudelle, toimii lisäksi Suomen antroposofisessa Liitossa sekä Snellman-korkeakoulun kannatusyhdistyksessä. Helena edustaa Suomen steinerkoululiikettä International Forum for Waldorf/Steiner Education ryhmässä, joka on Goetheanumin pedagogisen osaston alainen työryhmä. Kolmen steinerkoulun käyneen, jo kotoa maailmalle lentäneen lapsen äiti, intohimoinen puutarhaviljelijä ja monimuotoinen liikkuja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti