maanantai 19. joulukuuta 2016

Kirsi ja KOULUTULOKKAAT


Kirsi Perttola-Ylinampa vetää talviseminaarissa näkökulmaryhmää, jonka teemana on
koulutulokkaan ikävaihe. Tässä Kirsi vastaa vuorollaan kolmeen kysymykseen! Kirsi vastaa myös tulevan steinervanhemman kysymyksiin steinerkoulusta seminaarilehdessä. Sen jutun voit lukea näköislehdestä, jonka löydät täältä!  1. Mitä kasvatuksen henkinen ulottuvuus merkitsee sinulle?

    Minulle kasvatuksen henkinen ulottuvuus on kaiken kasvatuksen ja opetuksen perusta. Se ilmenee oppilaan kohtaamisessa, haluna yrittää tavoittaa jokaisen lapsen ja nuoren henkinen ydinolemus. Sitä kautta kasvaa molemminpuolinen luottamus ja oppilaan ymmärtäminen sekä opetuksen yksilöllisyyys. Opettajan työ on jatkuvaa kohtaamisen harjoittelua - niin oppilaiden, vanhempien kuin kollegoidenkin.

  2. Mikä suhde sinulla on oman ryhmäsi aiheeseen?

    Olen työskennellyt Oulun steinerkoulussa vuodesta 1993 alkaen ja olen opettanut kahta eri luokkaa ensimmäisestä kahdeksanteen luokkaan. Lisäksi olen toiminut puheterapeuttina erityisesti alaluokissa ja opettanut seminaarissa. Omien lasteni ja lastenlasteni kautta olen päässyt seuraamaan koulutulokkaan ikävaihetta omakohtaisesti.

  3. Mitä sinun työryhmääsi osallistuva voi odottaa?

    Innokasta ja syvällistä keskustelua aiheesta. Uusia ajatuksia ja ideoita arjen työhön, mutta ehkä myös halua asian syvällisempään pohtimiseen ja tutkimiseen.Kirsi Perttola-Ylinampa
Steinerkoulun luokanopettaja, psykologian opettaja ja puheterapeutti Oulun steinerkoulussa; hoitaa tällä hetkellä rehtorin tehtäviä ja opettaa psykologiaa. Toiminut viimeiset neljä vuotta Steinerkasvatuksen liiton puheenjohtajana. Steinerpedagogisen koulutuksen suunnittelija ja opettaja Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopistossa sekä vieraileva opettaja Snellman-korkeakoulussa. Kirsi on myös steineräiti ja -mummi. Kiinnostunut ihmisistä ja maailman ilmiöistä, harrastaa käsitöitä, lukemista ja kaikenlaista kulttuuria sekä mökkeilyä ja matkustelua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti